İkinci doğum gününü kutlayan bir çocuğun sahip olduğu boyun iki ile çarpımı, yetişkinliğinde sahip olacağı boy için yaklaşık bir tahmin verir. İki yaşına giren bir erkek çocuk erişkinliğinde sahip olacağı boyun yaklaşık % 49,5'ine sahip iken, iki yaşına giren bir kız çocuk erişkinliğindeki boyun yaklaşık % 52,8'ine sahip olmaktadır.
İnsanda bulunan kemikler tüm vücut ağırlığını taşıyabilecek kadar kuvvetli, aynı zamanda hareket esnekliğini mümkün kılacak kadar hafiftir. Vücudumuzda bulunan kemikler gerilme mukavemeti (çekme direnci) bakımından daha çok dökme demire benzer. Vücudumuzda bulunan kaval kemiği (tibia) o kadar güçlüdür kü, 1600-1800 kiloluk (yaklaşık bir araba ağırlığı) bir eksenel yüke dayanabilir.
Vücudumuzda bulunan en uzun kemik boyumuzun ¼'ünü oluşturan femur yani halk arasında bilinen deyimi ile uyluk kemiğidir.
İnsanlar vücutlarında 300 kemik ile doğarken, gelişim sürecinde bazı kemikler kaynaştığından ergenlikte bulunan kemik sayısı 206'dır.
Vücutta kortikal kemik ve trabeküler kemik olmak üzere iki ayrı tür kemik türü vardır. Kortikal kemikler bir yetişkin iskeletinde bulunan toplam kemik kütlesinin yaklaşık % 80'ine karşılık gelmektedir. Kortikal kemikler sahip oldukları yüksek yoğunluktan ötürü toplam yüzey alanının yaklaşık % 10'unu oluşturmaktadır. Trabeküler kemikler ise kortikal kemiklere nazaran oldukça düşük yoğunluklu olduklarından dolayı toplam kemik kitlesinin % 20'sini oluşturmakla birlikte, toplam yüzey alanının yaklaşık % 90'ına denk gelmektedir. Trabeküler kemiklerin yapım-yıkım hızı kortikal kemiklere kıyasla 4-8 kat daha hızlıdır.
İnorganik maddeler kemiğin kuru ağırlığının % 50'sini oluşturur.
Kemiğin % 50'si sudan oluşmaktadır.
İskelet vücudun kalsiyum miktarının % 99'unu içermektedir. Kemik matriksinin 2/3'ü kalsiyum fosfattan (Ca 3(PO4)2) oluşmakta olup, kalsiyum hidroksitle (Ca(OH)2 ) hidroksi apatit kristalleri oluşturmak üzere reaksiyona girer. Kemik matriksinin 1/3'ü de protein liflerden (kollagen) oluşur.
Elimizde 27 kemik bulunurken, yüzümüzde 14 kemik bulunur.
Vücudumuzda 230'un üzerinde oynak ve yarı-oynak eklem vardır.